In eerste instantie is het gelukt een door de Spaanse staat afgesloten lening van 36 miljoen auto af te sluiten. Onderhandelingen over een soortgelijke deal in Frankrijk zijn nog niet afgerond maar wel in een afrondend stadium.

Gesloten

Europcar deelde eind maart al mee dat het een groot aantal maatregelen moest nemen om de sterk ingezakte activiteiten op te vangen. De autoverhuur is in een reeks landen vrijwel tot nul teruggelopen, niet alleen in Europa maar ook in de VS en Australië. In veel landen zijn de vestigingen van Europcar vanwege de crisis gesloten en waar nog wel gewerkt wordt is de markt vrijwel geheel ingestort. Het bedrijf snijdt alle mogelijke kosten weg en spaart geld uit ‘om de komende maanden door de crisis te navigeren’. Eén van de maatregelen is het drastisch verminderen van de beschikbare verhuurvloot. In ieder geval worden voorlopig geen nieuwe voertuigen aangekocht. Overbodige werknemers zijn met onbetaald verlof gestuurd.

70 jaar

“Onze groep heeft een 70-jarige traditie van diensten aan het publiek en aan plaatselijke en internationale bedrijven. We willen alles wat in ons vermogen ligt doen om deze missie vol te houden,’’ stelt de groep in een verklaring. Europcar opereerde voor de crisis in 140 landen met een vloot van meer dan 330.000 voertuigen en telt wereldwijd ruim 12.000 werknemers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding