Na een eerste pilot vorig jaar, waarbij een groep zakelijke leaserijders het gebruik van de tank app testten, krijgen nu ook private leaserijders de beschikking over de app. Deze groep klanten tankt volgens ALD doorgaans bewuster dan de zakelijke rijder, omdat zij zelf de brandstofkosten betalen. De Ease2pay app geeft hen beter inzicht in de maandelijkse kosten en helpt bij het vinden van de goedkoopste tankstations in de buurt.’ Bij succes wordt de dienst standaard aangeboden en geïntegreerd in de eigen app van de leasemaatschappij.

Versneld uitrollen

“Door de coronamaatregelen, gaan we deze dienst versneld uitrollen’’, vertelt Lonneke van der Horst,marketing en strategy director bij ALD Automotive Nederland. “Met Ease2pay spelen we in op een extra behoefte aan contactloos betalen en testen we uit hoe we het betaalproces nog gemakkelijker en veiliger kunnen maken voor onze private leaserijders.”

Plezieriger

Ongeveer 1.000 private leaserijders krijgen de mogelijkheid om de komende maanden de Ease2pay app uit te proberen als aanvulling op het standaard leasepakket. Uit de eerste gebruikerservaring blijkt dat 77 procent van de pilotgebruikers het digitale betaalproces rondom tanken plezieriger vindt dan het conventionele betaalproces. Niet langer hoeft informatie als kilometerstand, pincode of pompnummers onthouden te worden. En in de rij wachten om te betalen is ook niet nodig stelt ALD

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding