Op 15 juni 2020 wordt het gebruikersplatform LeasePlan Energy geïntroduceerd. Nog voor eind 2020 wil men zo’n 3000 Nederlandse EV-leaserijders aansluiten. Daarna wordt het platform uitgerold in de belangrijkste Europese landen waar het bedrijf actief is. Het bedrijf is daarmee de eerste partij die het eigen marktvolume ten volle gebruikt om ‘groen laden’ de norm te maken, aldus LeasePlan.

Emissievrij

LeasePlan heeft het afgelopen jaar al proefgedraaid met het door PowerD ontwikkelde platform. Via een app wordt bepaald wanneer het aanbod groene stroom het hoogst is (en dus de prijs het laagst). Op dat moment start het laden via de laadpaal thuis. Volgens Erik Henstra, Managing Director van LeasePlan Nederland, is het actief worden op de markt van duurzame energie onvermijdelijk. “Ons streven is om onze vloot EV’s voor 2030 emissievrij te maken. Deze stap biedt de noodzakelijke versnelling.”

Democratiseren

Mede-oprichter van PowerD Pieter Willems: “Duurzame energie is nog te veel het exclusief domein van de grote energiemaatschappijen. Wij willen dat meer gaan democratiseren: goedkoper, zonder grid-belasting en sneller op weg naar 100 procent duurzame stroom. Vandaar ook dat we de samenwerking hebben gezocht met een leasemaatschappij die ons in één keer kritische massa op de markt geeft.”

PowerD zal Slim-laden en soortgelijke producten onder white-label ook voor derden gaan uitrollen, waaronder autoleasemaatschappijen, organisaties en bedrijven met een omvangrijk eigen wagenpark.