Hertz moet 182.500 leaseauto’s verkopen

Autoverhuurder Hertz, die eind mei in de Verenigde Staten uitstel van betaling heeft aangevraagd, moet voor eind dit jaar nog 182.521 leaseauto’s verkopen. Dat is bijna de helft van de totale Amerikaanse vloot aan leasevoertuigen. De opbrengsten daarvan gaan naar schuldeisers van het autofinancieringsysteem waar Hertz mee werkte.

hertz

De autoverhuurder zal daarnaast alsnog 650 miljoen dollar aan achterstallige leasetermijnen overmaken aan die crediteuren. Met de deal wordt de schuldenberg van het bedrijf omlaag gebracht van 11 naar rond de 5 miljard dollar. De schuldeisers zijn vervolgens bereid Hertz weer enige levensruimte te bieden.

Hertz had in de onderhandelingen met crediteuren eerst aangeboden 144.000 van haar voertuigen van de hand te doen maar dat vonden die niet genoeg. Met het nu overeengekomen aantal houdt Hertz nog wel voldoende voertuigen over om een levensvatbaar verhuurbedrijf in stand te houden. Voorwaarde is dan wel dat die door corona ingestorte verhuurmarkt binnen niet al te lange tijd weer opkrabbelt.

Hertz moet 182.500 leaseauto’s verkopen - Automobielmanagement.nl

Hertz moet 182.500 leaseauto’s verkopen

Autoverhuurder Hertz, die eind mei in de Verenigde Staten uitstel van betaling heeft aangevraagd, moet voor eind dit jaar nog 182.521 leaseauto’s verkopen. Dat is bijna de helft van de totale Amerikaanse vloot aan leasevoertuigen. De opbrengsten daarvan gaan naar schuldeisers van het autofinancieringsysteem waar Hertz mee werkte.

hertz

De autoverhuurder zal daarnaast alsnog 650 miljoen dollar aan achterstallige leasetermijnen overmaken aan die crediteuren. Met de deal wordt de schuldenberg van het bedrijf omlaag gebracht van 11 naar rond de 5 miljard dollar. De schuldeisers zijn vervolgens bereid Hertz weer enige levensruimte te bieden.

Hertz had in de onderhandelingen met crediteuren eerst aangeboden 144.000 van haar voertuigen van de hand te doen maar dat vonden die niet genoeg. Met het nu overeengekomen aantal houdt Hertz nog wel voldoende voertuigen over om een levensvatbaar verhuurbedrijf in stand te houden. Voorwaarde is dan wel dat die door corona ingestorte verhuurmarkt binnen niet al te lange tijd weer opkrabbelt.