Hertz lijdt kwartaalverlies van 719 miljoen euro

Autoverhuurder Hertz heeft in het tweede kwartaal een verlies geleden van 719 miljoen euro. De omzet kwam niet hoger uit dan 706 miljoen euro terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar ruim 2,1 miljard euro bedroeg. Hertz heeft in de Verenigde Staten uitstel van betaling (Chapter 11) en moet in dat kader ruim 1812.500 huurauto’s verkopen om schulden af te betalen. Dat heeft er, in combinatie met het afzeggen van nieuwe bestellingen, toe geleid dat de verhuurvloot per eind juni 29 procent kleiner was dan een jaar eerder.

hertz

‘’In het tweede kwartaal hebben we, net als zoveel bedrijven waar de omzet snel is ingezakt door de grote invloed die de pandemie heeft op het wereldwijde reizen, moeilijke maar noodzakelijke beslissingen moeten nemen om de onderneming te versterken en te positioneren voor toekomstige groei,’’ aldus bestuursvoorzitter en CEO Paul Stone. ‘’De hardste beslissingen waren die welke gevolgen hadden voor het bestaan van onze toegewijde medewerkers en onze vrijwillige reorganisatie onder Chapter 11 in Noord-Amerika. We gaan door met dat reorganisatieproces en blijven gefocust op het daaruit tevoorschijn komen als een zelfs sterkere wereldwijde autoverhuur-leider die in een betere positie verkeert om onze klanten in de hele wereld te bedienen.’’

Opleving

Hertz ziet de laatste tijd wel enige opleving, met name bij de verhuur van bestel- en vrachtwagens op luchthavens en van vervangingsauto’s. De prioriteit ligt nu echter bij fleetmanagement, benadrukt Stone. De tweedehands markt ligt er prima bij in de VS en Hertz profiteert daarvan door auto’s ‘agressief’ te verkopen om de vloot af te stemmen op de vraag. Dat gebeurt eveneens bij de internationale tak waartoe ook Europa wordt gerekend.

Reacties

Het aantal te verkopen voertuigen vertoont een ‘typo’ omdat de totale vloot uit ca 750.000 voertuigen bestaat. Het aantal te verkopen eenheden is ca 182.000. En, Hertz is dus niet failliet! Hertz opereert in de US en Canada onder bescherming. De rest van de wereld valt onder Hertz International en valt buiten deze bescherming. Het is wereldwijd business as usual. Hecht er waarde aan dit nogmaals Extra te benadrukken !!

Geplaatst door: Henk van den Helder op
Hertz lijdt kwartaalverlies van 719 miljoen euro - Automobielmanagement.nl

Hertz lijdt kwartaalverlies van 719 miljoen euro

Autoverhuurder Hertz heeft in het tweede kwartaal een verlies geleden van 719 miljoen euro. De omzet kwam niet hoger uit dan 706 miljoen euro terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar ruim 2,1 miljard euro bedroeg. Hertz heeft in de Verenigde Staten uitstel van betaling (Chapter 11) en moet in dat kader ruim 1812.500 huurauto’s verkopen om schulden af te betalen. Dat heeft er, in combinatie met het afzeggen van nieuwe bestellingen, toe geleid dat de verhuurvloot per eind juni 29 procent kleiner was dan een jaar eerder.

hertz

‘’In het tweede kwartaal hebben we, net als zoveel bedrijven waar de omzet snel is ingezakt door de grote invloed die de pandemie heeft op het wereldwijde reizen, moeilijke maar noodzakelijke beslissingen moeten nemen om de onderneming te versterken en te positioneren voor toekomstige groei,’’ aldus bestuursvoorzitter en CEO Paul Stone. ‘’De hardste beslissingen waren die welke gevolgen hadden voor het bestaan van onze toegewijde medewerkers en onze vrijwillige reorganisatie onder Chapter 11 in Noord-Amerika. We gaan door met dat reorganisatieproces en blijven gefocust op het daaruit tevoorschijn komen als een zelfs sterkere wereldwijde autoverhuur-leider die in een betere positie verkeert om onze klanten in de hele wereld te bedienen.’’

Opleving

Hertz ziet de laatste tijd wel enige opleving, met name bij de verhuur van bestel- en vrachtwagens op luchthavens en van vervangingsauto’s. De prioriteit ligt nu echter bij fleetmanagement, benadrukt Stone. De tweedehands markt ligt er prima bij in de VS en Hertz profiteert daarvan door auto’s ‘agressief’ te verkopen om de vloot af te stemmen op de vraag. Dat gebeurt eveneens bij de internationale tak waartoe ook Europa wordt gerekend.

Reacties

Het aantal te verkopen voertuigen vertoont een ‘typo’ omdat de totale vloot uit ca 750.000 voertuigen bestaat. Het aantal te verkopen eenheden is ca 182.000. En, Hertz is dus niet failliet! Hertz opereert in de US en Canada onder bescherming. De rest van de wereld valt onder Hertz International en valt buiten deze bescherming. Het is wereldwijd business as usual. Hecht er waarde aan dit nogmaals Extra te benadrukken !!

Geplaatst door: Henk van den Helder op