ALD groeit wereldwijd met 3,8 procent tot 1,76 miljoen voertuigen

ALD Automotive zag in juni de leasevloot groeien met 3,8 procent ten opzichte van juni vorig jaar. In sommige landen werden dezelfde groeicijfers als vóór de coronacrisis bereikt laat het bedrijf weten. Desondanks geeft ALD voor heel 2020 een groeiverwachting van 0 procent.

In Nederland groeide de leasevloot van ALD Automotive in de eerste jaarhelft met 24 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dit kwam grotendeels door de vlootovername van SternLease. Het gemiddelde resultaat per verkochte leaseauto liet in Nederland zwarte cijfers zien. Jeroen Kruisweg, directeur van ALD Automotive in Nederland: “Ondanks dat in Nederland zowel bedrijven als particulieren korte tijd voorzichtig waren met bestellingen, zagen we al snel herstel. Wat opvalt is de toenemende vraag naar tweedehands lease en contracten met korte looptijd. Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van ons mobiliteitsconsult.”

Verkoop gebruikte auto’s

ALD verkocht dit jaar tot en met juni 126.000 voertuigen, ten opzichte van 144.000 in dezelfde periode vorig jaar. Dit als direct gevolg van de lockdown in maart en april. Hoewel er sinds midden mei een veelbelovend herstel is van de tweedehands automarkt, zijn de voorraden nog wel hoger ten opzichte van de situatie voor Covid-19. Het gemiddelde resultaat per verkochte tweedehands voertuig lag in H1 2020 op 55 euro

Elektrisch

Ondanks lagere leveringsvolumes tijdens de lockdowns, blijft het marktaandeel van elektrische voertuigen, plug-in hybrides en hybrides stijgen: in het tweede kwartaal van dit jaar vertegenwoordigden zij 19 procent van ALD’s leveringen van personenauto’s wereldwijd (versus 12 procent in Q2 2019) en bijna 21 procent in Europa. ALD speelt hier specifiek op in door samenwerkingen aan te gaan met partners als Tesla en Polestar.

ALD groeit wereldwijd met 3,8 procent tot 1,76 miljoen voertuigen - Automobielmanagement.nl

ALD groeit wereldwijd met 3,8 procent tot 1,76 miljoen voertuigen

ALD Automotive zag in juni de leasevloot groeien met 3,8 procent ten opzichte van juni vorig jaar. In sommige landen werden dezelfde groeicijfers als vóór de coronacrisis bereikt laat het bedrijf weten. Desondanks geeft ALD voor heel 2020 een groeiverwachting van 0 procent.

In Nederland groeide de leasevloot van ALD Automotive in de eerste jaarhelft met 24 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dit kwam grotendeels door de vlootovername van SternLease. Het gemiddelde resultaat per verkochte leaseauto liet in Nederland zwarte cijfers zien. Jeroen Kruisweg, directeur van ALD Automotive in Nederland: “Ondanks dat in Nederland zowel bedrijven als particulieren korte tijd voorzichtig waren met bestellingen, zagen we al snel herstel. Wat opvalt is de toenemende vraag naar tweedehands lease en contracten met korte looptijd. Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van ons mobiliteitsconsult.”

Verkoop gebruikte auto’s

ALD verkocht dit jaar tot en met juni 126.000 voertuigen, ten opzichte van 144.000 in dezelfde periode vorig jaar. Dit als direct gevolg van de lockdown in maart en april. Hoewel er sinds midden mei een veelbelovend herstel is van de tweedehands automarkt, zijn de voorraden nog wel hoger ten opzichte van de situatie voor Covid-19. Het gemiddelde resultaat per verkochte tweedehands voertuig lag in H1 2020 op 55 euro

Elektrisch

Ondanks lagere leveringsvolumes tijdens de lockdowns, blijft het marktaandeel van elektrische voertuigen, plug-in hybrides en hybrides stijgen: in het tweede kwartaal van dit jaar vertegenwoordigden zij 19 procent van ALD’s leveringen van personenauto’s wereldwijd (versus 12 procent in Q2 2019) en bijna 21 procent in Europa. ALD speelt hier specifiek op in door samenwerkingen aan te gaan met partners als Tesla en Polestar.