ALD verdient meer per verkochte occasion

Leasebedrijf ALD heeft in het derde kwartaal 89.000 tweedehands auto’s verkocht terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar 74.000 waren. Gemiddeld maakte ALD een winst van 333 euro per occasion. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt dat bedrag uit op 94 euro. De verkoop van gebruikte auto’s droeg 29,7 miljoen bij aan het brutoresultaat vergeleken met een bijdrage van 21,1 miljoen in Q3 van 2019.

Halfjaarcijfers ALD: vloot groeit naar 1,7 miljoen voertuigen

ALD meldt in het kwartaalbericht verder dat de totale leasevloot aan het eind van het kwartaal met 1,76 miljoen voertuigen 1,7 procent groter was dan een jaar eerder. De Franse lease-international realiseerde in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 140,6 miljoen vergeleken met 146,1 miljoen een jaar eerder. Dat betekent dat de situatie de laatste tijd verbetert want over de eerste negen maanden gezien daalde de winst van 426,8 miljoen naar 347,5 miljoen.

Occasionmarkt

Het bedrijf wist verder de overheadkosten met 4,8 miljoen naar beneden te brengen. De begin dit jaar aangetreden CEO Tim Albertsen spreekt van een snel herstel van de occasionmarkt. Hij meldt bovendien dat flexibele oplossingen terrein winnen en er ook groei zit in de markt voor lease van gebruikte auto’s.

ALD verdient meer per verkochte occasion - Automobielmanagement.nl

ALD verdient meer per verkochte occasion

Leasebedrijf ALD heeft in het derde kwartaal 89.000 tweedehands auto’s verkocht terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar 74.000 waren. Gemiddeld maakte ALD een winst van 333 euro per occasion. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt dat bedrag uit op 94 euro. De verkoop van gebruikte auto’s droeg 29,7 miljoen bij aan het brutoresultaat vergeleken met een bijdrage van 21,1 miljoen in Q3 van 2019.

Halfjaarcijfers ALD: vloot groeit naar 1,7 miljoen voertuigen

ALD meldt in het kwartaalbericht verder dat de totale leasevloot aan het eind van het kwartaal met 1,76 miljoen voertuigen 1,7 procent groter was dan een jaar eerder. De Franse lease-international realiseerde in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 140,6 miljoen vergeleken met 146,1 miljoen een jaar eerder. Dat betekent dat de situatie de laatste tijd verbetert want over de eerste negen maanden gezien daalde de winst van 426,8 miljoen naar 347,5 miljoen.

Occasionmarkt

Het bedrijf wist verder de overheadkosten met 4,8 miljoen naar beneden te brengen. De begin dit jaar aangetreden CEO Tim Albertsen spreekt van een snel herstel van de occasionmarkt. Hij meldt bovendien dat flexibele oplossingen terrein winnen en er ook groei zit in de markt voor lease van gebruikte auto’s.