“Het jaar 2021 is nog maar net begonnen maar de subsidiepot die beschikbaar is gesteld door de overheid voor de aanschaf van een elektrische auto is nú al op. Wat laat dit zien? Bestuurders willen elektrisch rijden maar het gebrek aan daadkrachtig optreden van de overheid houdt hen tegen.’’

Gelukkigen

“De keuze voor een voertuig zonder uitstoot dient een logische beslissing te zijn voor alle automobilisten, niet alleen voor de gelukkigen. Tegen de verantwoordelijke ministers zou ik duidelijk willen zeggen: ik weet dat er in maart verkiezingen zijn, maar het klimaat kan niet wachten. Kom nu in actie, zodat we de uitstoot onmiddellijk kunnen verminderen in de strijd tegen klimaatverandering,’’ stelt Gunning.

Zero emissie

LeasePlan is één van de grootste leasebedrijven ter wereld met 1,9 miljoen voertuigen in 30 landen. De onderneming heeft zelf als doel om in 2030 een ‘netto zero emissie’ te bereiken ‘door een leidende rol te spelen bij de overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische en andere alternatieve aandrijvingen.’