LeasePlan komt met rijveiligheidstrainingen voor leaserijders

LeasePlan biedt sinds 4 maart kosteloos veiligheidstrainingen aan voor klanten van het bedrijf. Dit kunnen zowel zakelijke als private leaserijders zijn. Ook werknemers kunnen van de training gebruik maken, die bestaat uit zeven videolessen.

LeasePlan introduceert 'private occasion lease'

LeasePlan wil met de trainingen ‘een positieve bijdrage leveren aan verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen’. De online training omvat zeven video modules en een chatbot om deelnemers te ondersteunen. De modules gaan over veiliger rijden in een elektrische (bestel)auto of op een e-bike, maar ook over het vermijden van belangrijke oorzaken van schade en het voorkomen van afleiding in het verkeer.

Pakket aan veiligheidsmaatregelen

De veiligheidstrainingen zijn het startpunt van een pakket aan veiligheidsmaatregelen waar LeasePlan aan werkt. Sander Pleij, Managing Director: “We starten met een verkeersveiligheidsprogramma dat onze klanten en hun leaserijders helpt zich veiliger in het verkeer te bewegen en hen motiveert om ‘veilig rijden’ als vaste paragraaf op te nemen in hun eigen mobiliteitsbeleid. Wat ons betreft een noodzakelijke stap die je niet voor een beperkte groep toegankelijk wilt maken, dus ook al onze private lease klanten én eigen medewerkers kunnen de trainingen volgen.

Ook fysieke trainingen

VVCR-Prodrive verzorgt de trainingen die allemaal toegankelijk zijn via de Mijn LeasePlan app. De videotrainingen maken gebruik van zogenaamde ‘conversational learning’. Klanten kunnen daarnaast het online programma uitbreiden met fysieke trainingen. Bijvoorbeeld een gebruikerstraining waarin je uitleg krijgt over je nieuwe leaseauto en een High Risk Training, als uit data-analyse (bandenslijtage, energieverbruik, schadefrequentie, risicoblootstelling) blijkt dat het raadzaam is om een training ‘veilige en verantwoorde verkeersdeelname’ te volgen.

Lees ook:
LeasePlan start proef met deelmobiliteit

LeasePlan komt met rijveiligheidstrainingen voor leaserijders - Automobielmanagement.nl

LeasePlan komt met rijveiligheidstrainingen voor leaserijders

LeasePlan biedt sinds 4 maart kosteloos veiligheidstrainingen aan voor klanten van het bedrijf. Dit kunnen zowel zakelijke als private leaserijders zijn. Ook werknemers kunnen van de training gebruik maken, die bestaat uit zeven videolessen.

LeasePlan introduceert 'private occasion lease'

LeasePlan wil met de trainingen ‘een positieve bijdrage leveren aan verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen’. De online training omvat zeven video modules en een chatbot om deelnemers te ondersteunen. De modules gaan over veiliger rijden in een elektrische (bestel)auto of op een e-bike, maar ook over het vermijden van belangrijke oorzaken van schade en het voorkomen van afleiding in het verkeer.

Pakket aan veiligheidsmaatregelen

De veiligheidstrainingen zijn het startpunt van een pakket aan veiligheidsmaatregelen waar LeasePlan aan werkt. Sander Pleij, Managing Director: “We starten met een verkeersveiligheidsprogramma dat onze klanten en hun leaserijders helpt zich veiliger in het verkeer te bewegen en hen motiveert om ‘veilig rijden’ als vaste paragraaf op te nemen in hun eigen mobiliteitsbeleid. Wat ons betreft een noodzakelijke stap die je niet voor een beperkte groep toegankelijk wilt maken, dus ook al onze private lease klanten én eigen medewerkers kunnen de trainingen volgen.

Ook fysieke trainingen

VVCR-Prodrive verzorgt de trainingen die allemaal toegankelijk zijn via de Mijn LeasePlan app. De videotrainingen maken gebruik van zogenaamde ‘conversational learning’. Klanten kunnen daarnaast het online programma uitbreiden met fysieke trainingen. Bijvoorbeeld een gebruikerstraining waarin je uitleg krijgt over je nieuwe leaseauto en een High Risk Training, als uit data-analyse (bandenslijtage, energieverbruik, schadefrequentie, risicoblootstelling) blijkt dat het raadzaam is om een training ‘veilige en verantwoorde verkeersdeelname’ te volgen.

Lees ook:
LeasePlan start proef met deelmobiliteit