‘Leaseplan en ALD praten over fusie’

De Franse leasemaatschappij ALD Automotive, die voor het grootste deel in handen is van bank Societé Generale, heeft met de eigenaren van Leaseplan gesproken over een mogelijk samengaan. Ook de Spaanse bank Santander heeft belangstelling getoond voor Leaseplan.

Leaseplan Zwolle

Dat meldt persbureau Bloomberg. Leaseplan is al een tijd geleden door de huidige eigenaren, investeringsmaatschappij TDR Capital, in de etalage gezet. Daarbij zou men een prijskaartje van rond de 10 miljard euro aan de Nederlandse onderneming hangen. Volgens Bloomberg zijn er behalve ALD en Santander nog meer belangstellenden. Het is overigens nog steeds zo dat de gesprekken op niets uitlopen.

Concurrentie

ALD Automotive is de laatste jaren al sterk gegroeid door een reeks acquisities. Volgens de laatste gegevens beheren ALD en Leaseplan samen rond de 3,4 miljoen voertuigen in meer dan 40 landen. Een ‘fusie’ van beide bedrijven zou overigens wel op de nodige problemen stuiten met de concurrentieregels. In veel landen, waaronder Nederland, zouden ALD en Leaseplan samen een groot deel van de markt in handen hebben.

Lees ook:
Verkoop LeasePlan weer op tafel

‘Leaseplan en ALD praten over fusie’ - Automobielmanagement.nl

‘Leaseplan en ALD praten over fusie’

De Franse leasemaatschappij ALD Automotive, die voor het grootste deel in handen is van bank Societé Generale, heeft met de eigenaren van Leaseplan gesproken over een mogelijk samengaan. Ook de Spaanse bank Santander heeft belangstelling getoond voor Leaseplan.

Leaseplan Zwolle

Dat meldt persbureau Bloomberg. Leaseplan is al een tijd geleden door de huidige eigenaren, investeringsmaatschappij TDR Capital, in de etalage gezet. Daarbij zou men een prijskaartje van rond de 10 miljard euro aan de Nederlandse onderneming hangen. Volgens Bloomberg zijn er behalve ALD en Santander nog meer belangstellenden. Het is overigens nog steeds zo dat de gesprekken op niets uitlopen.

Concurrentie

ALD Automotive is de laatste jaren al sterk gegroeid door een reeks acquisities. Volgens de laatste gegevens beheren ALD en Leaseplan samen rond de 3,4 miljoen voertuigen in meer dan 40 landen. Een ‘fusie’ van beide bedrijven zou overigens wel op de nodige problemen stuiten met de concurrentieregels. In veel landen, waaronder Nederland, zouden ALD en Leaseplan samen een groot deel van de markt in handen hebben.

Lees ook:
Verkoop LeasePlan weer op tafel