ALD stapt in auto-abonnementen met overname Fleetpool

ALD SA, het Franse moederbedrijf van ALD Automotive Nederland, neem Fleetpool over. De Duitse aanbieder van auto-abonnementen heeft een portefeuille van circa 10.000 voertuigen. Door de overname kan ALD Automotive versneld digitale auto-abonnementen ontwikkelen, laat het bedrijf weten.

Fleetpool is momenteel marktleider in Duitsland met een digitaal abonnementsplatform. Het bedrijf is in 2008 opgericht als antwoord op de groeiende behoefte naar leasecontracten op de middellange termijn. Klanten kunnen via een digitaal platform all-inclusive auto-abonnementen rechtstreeks in de webshop van Fleetpool afsluiten. Abonnementen worden volledig online beheerd, van autoselectie tot kredietbeoordeling en digitale ondertekening van het contract.

Flexibele abonnementsdiensten

Rond 2026 wil ALD Automotive abonnementsdiensten aanbieden in meer dan 10 Europese landen. De overname sluit aan op de ook in Nederland toenemende vraag naar flexibele abonnementsdiensten voor auto’s. Tim Albertsen, CEO van ALD Automotive: “We kunnen zo onze ambities op het gebied van auto-abonnementen in Europa versnellen.”

Lees ook:
ALD Automotive gaat voor smart digitale leasediensten aanbieden

ALD stapt in auto-abonnementen met overname Fleetpool - Automobielmanagement.nl

ALD stapt in auto-abonnementen met overname Fleetpool

ALD SA, het Franse moederbedrijf van ALD Automotive Nederland, neem Fleetpool over. De Duitse aanbieder van auto-abonnementen heeft een portefeuille van circa 10.000 voertuigen. Door de overname kan ALD Automotive versneld digitale auto-abonnementen ontwikkelen, laat het bedrijf weten.

Fleetpool is momenteel marktleider in Duitsland met een digitaal abonnementsplatform. Het bedrijf is in 2008 opgericht als antwoord op de groeiende behoefte naar leasecontracten op de middellange termijn. Klanten kunnen via een digitaal platform all-inclusive auto-abonnementen rechtstreeks in de webshop van Fleetpool afsluiten. Abonnementen worden volledig online beheerd, van autoselectie tot kredietbeoordeling en digitale ondertekening van het contract.

Flexibele abonnementsdiensten

Rond 2026 wil ALD Automotive abonnementsdiensten aanbieden in meer dan 10 Europese landen. De overname sluit aan op de ook in Nederland toenemende vraag naar flexibele abonnementsdiensten voor auto’s. Tim Albertsen, CEO van ALD Automotive: “We kunnen zo onze ambities op het gebied van auto-abonnementen in Europa versnellen.”

Lees ook:
ALD Automotive gaat voor smart digitale leasediensten aanbieden