Fleetpool is momenteel marktleider in Duitsland met een digitaal abonnementsplatform. Het bedrijf is in 2008 opgericht als antwoord op de groeiende behoefte naar leasecontracten op de middellange termijn. Klanten kunnen via een digitaal platform all-inclusive auto-abonnementen rechtstreeks in de webshop van Fleetpool afsluiten. Abonnementen worden volledig online beheerd, van autoselectie tot kredietbeoordeling en digitale ondertekening van het contract.

Flexibele abonnementsdiensten

Rond 2026 wil ALD Automotive abonnementsdiensten aanbieden in meer dan 10 Europese landen. De overname sluit aan op de ook in Nederland toenemende vraag naar flexibele abonnementsdiensten voor auto’s. Tim Albertsen, CEO van ALD Automotive: “We kunnen zo onze ambities op het gebied van auto-abonnementen in Europa versnellen.”

Lees ook:
ALD Automotive gaat voor smart digitale leasediensten aanbieden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding