Europcar profiteert van hogere prijzen

Europcar profiteert van hogere prijzen voor autoverhuur en trekt daarom haar verwachtingen voor 2021 verder op. Europcar spreekt van ‘een positieve prijsomgeving door de gecombineerde effecten van een opleving van de consumentenvraag na de lockdowns en een beperkte vloot door het chiptekort.’

Na een sterke maand oktober en een verwachte ‘robuuste trend’ tot het eind van het jaar verwacht de verhuurder over heel 2021 hogere cijfers dan eerder voorzien. De brutowinst zal nu uitkomen boven de 170 miljoen euro terwijl eerder werd uitgegaan van boven de 150 miljoen. Vorig jaar werd nog een verlies geleden van 276 miljoen maar in 2019 kwam er een brutowinst uit van 278 miljoen.

Tekort

Op de middellange termijn verwacht Europcar weliswaar dat het positieve prijsmomentum aanhoudt maar dat de beperkingen door het tekort aan auto’s wel zwaarder gaan aantikken. De groep moet daarom op zoek naar alternatieve bronnen om auto’s te vinden wat zal leiden tot hogere kosten per eenheid en een hoger verbruik van de kasmiddelen. Bovendien signaleert ook Europcar een belangrijke inflatie bij enkele van de andere kostenposten. De groep blijft positief over de verwachtingen op lange termijn maar voorziet volgend jaar wel wat tegenwind. Voor Groupe Europcar loopt momenteel een overname door de Volkswagen Groep, het Nederlandse Pon Holding en de huidige aandeelhouder Attestor Capital.

Lees ook:
Volkswagen Groep en Pon nemen Europcar over

Europcar profiteert van hogere prijzen - Automobielmanagement.nl

Europcar profiteert van hogere prijzen

Europcar profiteert van hogere prijzen voor autoverhuur en trekt daarom haar verwachtingen voor 2021 verder op. Europcar spreekt van ‘een positieve prijsomgeving door de gecombineerde effecten van een opleving van de consumentenvraag na de lockdowns en een beperkte vloot door het chiptekort.’

Na een sterke maand oktober en een verwachte ‘robuuste trend’ tot het eind van het jaar verwacht de verhuurder over heel 2021 hogere cijfers dan eerder voorzien. De brutowinst zal nu uitkomen boven de 170 miljoen euro terwijl eerder werd uitgegaan van boven de 150 miljoen. Vorig jaar werd nog een verlies geleden van 276 miljoen maar in 2019 kwam er een brutowinst uit van 278 miljoen.

Tekort

Op de middellange termijn verwacht Europcar weliswaar dat het positieve prijsmomentum aanhoudt maar dat de beperkingen door het tekort aan auto’s wel zwaarder gaan aantikken. De groep moet daarom op zoek naar alternatieve bronnen om auto’s te vinden wat zal leiden tot hogere kosten per eenheid en een hoger verbruik van de kasmiddelen. Bovendien signaleert ook Europcar een belangrijke inflatie bij enkele van de andere kostenposten. De groep blijft positief over de verwachtingen op lange termijn maar voorziet volgend jaar wel wat tegenwind. Voor Groupe Europcar loopt momenteel een overname door de Volkswagen Groep, het Nederlandse Pon Holding en de huidige aandeelhouder Attestor Capital.

Lees ook:
Volkswagen Groep en Pon nemen Europcar over