Bouwbedrijf BAM stapt over op elektrische leaseauto

Medewerkers van bouwbedrijf BAM kunnen voortaan alleen nog kiezen voor een elektrische leaseauto. In situaties waar dat niet mogelijk is kiest BAM voor een hybride voertuig. Eind 2027 wil het bouwbedrijf helemaal zijn overgestapt op elektrisch.

Samen met leasemaatschappij Athlon richt BAM zich in eerste instantie op verdere elektrificatie van de ruim 3.600 arbeidsvoorwaardelijke leaseauto’s. Momenteel rijden er bij het bouwbedrijf al 400 elektrische en 40 plug-in hybride leaseauto’s.

Functionele leaseauto’s

In de loop van dit jaar start een pilot voor de elektrificatie van de functionele leaseauto’s. Een volledige elektrificatie van alle ruim 1.500 functionele leaseauto’s in Nederland is vanwege specifieke eisen met betrekking tot de actieradius, het zware materieel dat moet worden vervoerd en de huidige stand van de techniek nog niet mogelijk. De pilot is bedoeld om nieuwe inzichten te vergaren, zodat in de komende jaren ook de functionele leaseauto’s gefaseerd kunnen worden geëlektrificeerd, laat BAM weten.

CO2-emissie

BAM heeft naar eigen zeggen de CO2-emissie met 35 procent terugbracht ten opzichte van 2015, gesteund door initiatieven zoals elektrisch vervoer, de aankoop van groene stroom en de elektrificatie van bouwplaatsen en materieel. De nieuwe, duurzame autoleaseregeling past binnen de duurzaamheidsdoelstellingen die BAM heeft geformuleerd in de strategie voor de periode van 2021-2023, mede gebaseerd op het streven de eigen CO2-emissie in 2030 met vijftig procent terug te dringen.

Lees ook:
Shell gaat 120 snelladers plaatsen bij supermarkten

Bouwbedrijf BAM stapt over op elektrische leaseauto - Automobielmanagement.nl

Bouwbedrijf BAM stapt over op elektrische leaseauto

Medewerkers van bouwbedrijf BAM kunnen voortaan alleen nog kiezen voor een elektrische leaseauto. In situaties waar dat niet mogelijk is kiest BAM voor een hybride voertuig. Eind 2027 wil het bouwbedrijf helemaal zijn overgestapt op elektrisch.

Samen met leasemaatschappij Athlon richt BAM zich in eerste instantie op verdere elektrificatie van de ruim 3.600 arbeidsvoorwaardelijke leaseauto’s. Momenteel rijden er bij het bouwbedrijf al 400 elektrische en 40 plug-in hybride leaseauto’s.

Functionele leaseauto’s

In de loop van dit jaar start een pilot voor de elektrificatie van de functionele leaseauto’s. Een volledige elektrificatie van alle ruim 1.500 functionele leaseauto’s in Nederland is vanwege specifieke eisen met betrekking tot de actieradius, het zware materieel dat moet worden vervoerd en de huidige stand van de techniek nog niet mogelijk. De pilot is bedoeld om nieuwe inzichten te vergaren, zodat in de komende jaren ook de functionele leaseauto’s gefaseerd kunnen worden geëlektrificeerd, laat BAM weten.

CO2-emissie

BAM heeft naar eigen zeggen de CO2-emissie met 35 procent terugbracht ten opzichte van 2015, gesteund door initiatieven zoals elektrisch vervoer, de aankoop van groene stroom en de elektrificatie van bouwplaatsen en materieel. De nieuwe, duurzame autoleaseregeling past binnen de duurzaamheidsdoelstellingen die BAM heeft geformuleerd in de strategie voor de periode van 2021-2023, mede gebaseerd op het streven de eigen CO2-emissie in 2030 met vijftig procent terug te dringen.

Lees ook:
Shell gaat 120 snelladers plaatsen bij supermarkten