Gebruikte auto’s stuwen winst ALD op

ALD heeft afgelopen jaar een nettowinst geboekt van 873,1 miljoen euro, 71 procent meer dan in 2020. De opbrengst uit de verkoop van gebruikte wagens steeg van 61,1 naar 437,7 miljoen. De gemiddelde winst op die occasions lag op een recordbedrag van 1.422 euro.

Halfjaarcijfers ALD: vloot groeit naar 1,7 miljoen voertuigen

Het Franse leasebedrijf had per 31 december een gefinancierde vloot van 1,427 miljoen voertuigen, 4 procent meer dan een jaar eerder. ALD verwacht daarbij dat dit jaar al minstens 30 procent van die vloot uit elektrische voertuigen zal bestaan. Het totale aantal beheerde contracten lag op 1,726 miljoen.

1.000 euro winst

ALD stelt voor het lopende jaar dat het een goede uitgangspositie heeft om profijt te trekken van de sterke groeifundamenten in de sector. Verder is de verwachting dat de gemiddelde winst op gebruikte wagens ook in 2022 zeker 1.000 euro zal bedragen. CEO Tim Albertsen: “Na een 2020 dat werd gemarkeerd door de pandemie en scherpe economische dalingen, zag 2021 een herstel van de economieën hoewel nog altijd gestraft door verstoringen in de leverketens.’’

LeasePlan

Wat betreft de overname van LeasePlan is ALD ‘begonnen met het maken van kosten om te voldoen aan alle vereiste voorwaarden om de transactie in Q4 van 2022 af te ronden.’ Een deel van die kosten zal al in het eerste kwartaal worden verantwoord. Om de acquisitie voor te bereiden, wordt dit jaar een ‘Integration Management Office’ ingesteld.

Lees ook:
ALD: te weinig laadpunten in woonwijken

Gebruikte auto’s stuwen winst ALD op - Automobielmanagement.nl

Gebruikte auto’s stuwen winst ALD op

ALD heeft afgelopen jaar een nettowinst geboekt van 873,1 miljoen euro, 71 procent meer dan in 2020. De opbrengst uit de verkoop van gebruikte wagens steeg van 61,1 naar 437,7 miljoen. De gemiddelde winst op die occasions lag op een recordbedrag van 1.422 euro.

Halfjaarcijfers ALD: vloot groeit naar 1,7 miljoen voertuigen

Het Franse leasebedrijf had per 31 december een gefinancierde vloot van 1,427 miljoen voertuigen, 4 procent meer dan een jaar eerder. ALD verwacht daarbij dat dit jaar al minstens 30 procent van die vloot uit elektrische voertuigen zal bestaan. Het totale aantal beheerde contracten lag op 1,726 miljoen.

1.000 euro winst

ALD stelt voor het lopende jaar dat het een goede uitgangspositie heeft om profijt te trekken van de sterke groeifundamenten in de sector. Verder is de verwachting dat de gemiddelde winst op gebruikte wagens ook in 2022 zeker 1.000 euro zal bedragen. CEO Tim Albertsen: “Na een 2020 dat werd gemarkeerd door de pandemie en scherpe economische dalingen, zag 2021 een herstel van de economieën hoewel nog altijd gestraft door verstoringen in de leverketens.’’

LeasePlan

Wat betreft de overname van LeasePlan is ALD ‘begonnen met het maken van kosten om te voldoen aan alle vereiste voorwaarden om de transactie in Q4 van 2022 af te ronden.’ Een deel van die kosten zal al in het eerste kwartaal worden verantwoord. Om de acquisitie voor te bereiden, wordt dit jaar een ‘Integration Management Office’ ingesteld.

Lees ook:
ALD: te weinig laadpunten in woonwijken