“DTC is een sterke speler in het autodealer kanaal, een kanaal waar wij ook actief in zijn. Door deze overname kunnen wij ons aanbod aan onze partners nog verder verbreden,” aldus Michel Akerboom, CEO van Hiltermann Lease Groep. Het dienstenaanbod wordt uitgebreid met leningen, financieringen en verzekeringen voor particulieren en de zakelijke markt.

Wagenparken en equipment

Hiltermann gaat zich primair richten op wagenparken en equipment via het eigen kanaal en blijft onafhankelijke intermediairs bedienen. “Door het onderbrengen van ons dealerkanaal bij DTC kunnen wij nog meer focus hebben op deze kernactiviteiten,” zegt Akerboom. “Eventuele kanaalconflicten worden hierdoor ook uitgesloten.”

De directie van DTC blijft aan en zet de huidige strategie voort. “Met Hiltermann breiden wij ons productenaanbod aan onze dealers uit met operational lease en private lease,” zegt oprichter Nieko van Es.