LeasePlan ziet winst met 86 procent toenemen

LeasePlan heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 324 miljoen euro, dat was 85,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet groeide met 7,1 procent naar 2,55 miljard. De beheerde vloot nam met 7,5 procent toe naar ruim 1,896 miljoen per 30 juni.

Het aantal verkochte eind-of-lease voertuigen kwam over het eerste halfjaar met 114.400 bijna een kwart lager uit dan een jaar eerder. Maar door de hoge prijzen op de occasionmarkt nam de opbrengst uit die verkopen samen met de ‘end of contract fees’ met 2,8 procent toe naar 873 miljoen, meldt het leasebedrijf in het kwartaalbericht.

LeasePlan zag de operationele kosten met bijna 10 procent toenemen naar 221 miljoen door de investeringen in verdere groei en haar digitale platforms. Verder meldt het bedrijf dat het één miljoen heeft afgeschreven op de aandelenbelangen die het heeft in het Britse Constellation, eigenaar van onder meer BCA Auction, en in SG Fleet. Het belang in het Britse bedrijf stamt van de overname van CarNext door Constellation vorig jaar.

Sterke groeimogelijkheden

CEO Tex Gunning: “De excellente prestaties van LeasePlan in het tweede kwartaal zijn een bewijs van de sterke groeimogelijkheden in de mobiliteitsmarkt. De vloot groeide met 7,5 procent en de vraag naar onze gebruikte auto’s blijft hoog. De wereldwijde ‘drive’ om de emissies terug te dringen blijft eveneens de groei ondersteunen. Een kwart van de door ons afgeleverde auto’s is nu elektrisch. Vooruit kijkend zijn we enthousiast over de kansen die de voorgestelde combinatie met ALD zal brengen voor LeasePlan en de mobiliteitssector.”

Lees ook:

Integratie van LeasePlan kost ALD 100 miljoen 

LeasePlan ziet winst met 86 procent toenemen - Automobielmanagement.nl

LeasePlan ziet winst met 86 procent toenemen

LeasePlan heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 324 miljoen euro, dat was 85,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet groeide met 7,1 procent naar 2,55 miljard. De beheerde vloot nam met 7,5 procent toe naar ruim 1,896 miljoen per 30 juni.

Het aantal verkochte eind-of-lease voertuigen kwam over het eerste halfjaar met 114.400 bijna een kwart lager uit dan een jaar eerder. Maar door de hoge prijzen op de occasionmarkt nam de opbrengst uit die verkopen samen met de ‘end of contract fees’ met 2,8 procent toe naar 873 miljoen, meldt het leasebedrijf in het kwartaalbericht.

LeasePlan zag de operationele kosten met bijna 10 procent toenemen naar 221 miljoen door de investeringen in verdere groei en haar digitale platforms. Verder meldt het bedrijf dat het één miljoen heeft afgeschreven op de aandelenbelangen die het heeft in het Britse Constellation, eigenaar van onder meer BCA Auction, en in SG Fleet. Het belang in het Britse bedrijf stamt van de overname van CarNext door Constellation vorig jaar.

Sterke groeimogelijkheden

CEO Tex Gunning: “De excellente prestaties van LeasePlan in het tweede kwartaal zijn een bewijs van de sterke groeimogelijkheden in de mobiliteitsmarkt. De vloot groeide met 7,5 procent en de vraag naar onze gebruikte auto’s blijft hoog. De wereldwijde ‘drive’ om de emissies terug te dringen blijft eveneens de groei ondersteunen. Een kwart van de door ons afgeleverde auto’s is nu elektrisch. Vooruit kijkend zijn we enthousiast over de kansen die de voorgestelde combinatie met ALD zal brengen voor LeasePlan en de mobiliteitssector.”

Lees ook:

Integratie van LeasePlan kost ALD 100 miljoen