Citroën SM bestaat veertig jaar [mét fotogalerij]

Citroën’s legendarische “Sport Maserati” bestaat deze week veertig jaar. De bekendste bezitter van deze wagen is waarschijnlijk Johan Cruijf.

Cruijf reed jaren rond in de Franse auto, eerst leasede de oud-voetballer zijn SM, na enige tijd kocht hij een eigen exemplaar. De wagen kwam in de jaren ’70 op de markt en was toentertijd een auto voor filmsterren: qua prijs vergelijkbaar met een Ferrari Dino of Mercedes SL. De auto kostte een kleine 37 duizend gulden.

Om het veertigjarig bestaan van de Citroën SM te vieren, organiseert de fanclub aankomende zaterdag een meeting. Het doel hiervan is zoveel mogelijk van de unieke auto’s (er werden in Nederland maar 98 verkocht) bij elkaar te verzamelen. Meer informatie is te vinden op www.citroensmclub.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Citroën SM bestaat veertig jaar [mét fotogalerij] - Automobielmanagement.nl

Citroën SM bestaat veertig jaar [mét fotogalerij]

Citroën’s legendarische “Sport Maserati” bestaat deze week veertig jaar. De bekendste bezitter van deze wagen is waarschijnlijk Johan Cruijf.

Cruijf reed jaren rond in de Franse auto, eerst leasede de oud-voetballer zijn SM, na enige tijd kocht hij een eigen exemplaar. De wagen kwam in de jaren ’70 op de markt en was toentertijd een auto voor filmsterren: qua prijs vergelijkbaar met een Ferrari Dino of Mercedes SL. De auto kostte een kleine 37 duizend gulden.

Om het veertigjarig bestaan van de Citroën SM te vieren, organiseert de fanclub aankomende zaterdag een meeting. Het doel hiervan is zoveel mogelijk van de unieke auto’s (er werden in Nederland maar 98 verkocht) bij elkaar te verzamelen. Meer informatie is te vinden op www.citroensmclub.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding