Prins Bernhard zag de Alfa Romeo voor het eerst op de Londense autotentoonstelling van 1937. Hij nam zijn eigen exemplaar (catalogusprijs 25 duizend euro, kenteken L13) in april 1938 in ontvangst, het was een grijze auto met een aluminium carrosserie van Touring en een blauw interieur. Prins Bernhard gebruikte de auto tot de meidagen van 1940.

De auto overleefde de Tweede Wereldoorlog, hoewel het motorblok gescheurd bleek te zijn. Reparaties bleken niet afdoende en de Prins verkocht de auto aan een Belgische garagehouder. Via een veiling in Londen kwam de inmiddels rood gespoten auto in Amerika terecht. Op het Concours d’élegance zal de Alfa in de originele grijze kleur zijn te zien. Het concours vindt plaats op het Paleis het Loo te Apeldoorn op 4 en 5 september aanstaande.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding