Deze merken passen volgens de bestuurders het best bij het aanzien dat zij willen uitstralen. Dat blijkt uit onderzoek van Marktplaats.nl onder ruim 1.000 respondenten. Eigenaren van een Hyundai, Suzuki of Ford zijn het minst geïnteresseerd in status. Zij hebben geen behoefte aan een automerk als ‘uithangbord’.  Uit het onderzoek blijkt verder dat niet minder dan 70 procent van de Nederlanders vindt dat het automerk moet passen bij de persoonlijke status. "De auto’s met een duurder imago, zoals BMW, Audi en Mercedes zijn wel degelijk gewild vanwege hun standing", zo verduidelijkt Dick Gorris, Manager Automotive van Marktplaats.nl de resultaten. "De eigenaren van een Suzuki of Hyundai kijken blijkbaar minder naar het merk". Juist de automerken met het prijziger imago scoren steeds hoger als het gaat om het aantal ‘hits’ op Marktplaats.nl . Gorris: "In de Top 5 van meest gezochte auto’s op Marktplaats zijn BMW, Mercedes en Audi inmiddels ook vertegenwoordigd. Die zijn goedkopere merken als Hyundai en Skoda al voorbijgestreefd". De top-5 van meest gezochte labels zijn momenteel Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Opel en Audi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding