Een Rotterdammer wiens splinternieuwe Volkswagen Golf recent was gestolen, kreeg die weer terug via een advertentie op het web. De vermoedelijke dief bood de auto te koop aan via internet waarop de rechtmatige eigenaar reageerde. Dat schrijft De Telegraaf, die de informatie van de politie kreeg.

De Rotterdammer zag het voertuig tegen een lage prijs te koop staan op een internetsite en maakte een afspraak met de verkoper. Hij lichtte tegelijkertijd de politie in over de transactie die in Leiden zou plaats hebben. Op het moment dat er in de Leidse Marnixstraat contact werd gelegd tussen koper en verkoper greep de politie in.

De verdachte stapte direct in de auto en ging er vandoor. Honderd meter verder sprong hij uit de auto en ging te voet verder een woonwijk in. Een bewoner stuurde de man nog zijn tuin uit, maar daarna verdween de verkoper spoorloos.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding