De bewoners van nummers 60 tot en met 74 aan het Steinerbos zijn allemaal in het bezit van een Peugeot. Variërend van een 207 tot een 306xs. Het zijn negen stuks om precies te zijn, op acht adressen. ‘Vorige week viel opeens het kwartje, toen buurman Appie Fontein van nummer 64 een Peugeot 206cc had aangeschaft en we gingen kijken’, vertelt Henk Walsteijn van Steinerbos 66 in Het Witte Weekblad. ‘Het is een bijzonder gezicht, op negen parkeervlakken naast elkaar.’

Na wat heen- en weergepraat kwamen de buren erachter dat 22 jaar geleden al de eerste Peugeot in de straat aanwezig was. Walsteijn: ‘Toen is het idee opgekomen om de jaarlijkse buurtbarbecue te laten sponsoren.’ De plaatselijke Peugeot-dealer Pouw, dik drie kilometer verderop, verzorgt die barbecue op zondag 5 september. Voor 24 personen. Het wordt mooi weer zondag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding