Tips om ruzies achter het stuur te voorkomen zijn:

1. De meerderheid van de ondervraagden was ervan overtuigd dat mannen beter zijn in oriëntatie en kaartlezen. Om ruzies over verkeerd ingeslagen wegen, het tijdverlies en het extra verbruik te vermijden, leest de man dus de kaart. Of je vertrouwt allebei op het navigatiesysteem.

2. Maar drie procent van de ondervraagde mannen zegt van zichzelf geen goede parkeerder te zijn. Het grote merendeel van de ondervraagden vindt het daarom logisch dat deze taak het best aan de man overgelaten kan worden.

3. Voor het rijden zelf, is het aan te bevelen de vrouw achter het stuur te laten plaatsnemen. De meeste ondervraagden zijn van mening dat een vrouw veiliger rijdt. Een onderzoek naar schadegevallen ondersteunt die stelling.

4. De vrouw wordt overigens ook als meest geschikt gezien om de auto te kiezen. Mannen hebben vaak de neiging om te gaan voor een auto waarmee ze kunnen opscheppen. Vrouwen zouden ook zorgzamer met de vierwieler omspringen.

5. Spaar de kritiek, vooral wanneer de man rijdt, want daar kan de helft van de mannen slecht tegen. Vrouwen kunnen kritiek op hun rijvaardigheden beter verdragen.

(bron: www.autointernationaal.nl)

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding