De drievoudig olympisch kampioene raakt haar sponsor Jaguar kwijt omdat ze zich kwetsend heeft uitgelaten over homo’s.
"Suck on that f–gots", zou Rice hebben getweet na een rugbywedstrijd die ze volgde. "Probs the best game I’ve ever seen!! Well done boys", schreef ze. De 22-jarige zwemster verwijderde later de opmerking en op haar blog maakt ze haar excuses. "Het was een domme actie”, meldt ze.
Dat weerhield het exclusieve automerk Jaguar er niet van de sponsorverbintenis te verbreken. Rice, die binnenkort een schouderoperatie ondergaat en de Gemenebest Spelen laat schieten, moet ook haar Jaguar XF inleveren. Die had ze in februari als onderdeel van de sponsorovereenkomst in bruikleen gekregen. Jaguar Australia-baas Kevin Goult bracht het nieuws koel: ‘Jaguar Australia today terminated its relationship with Stephanie Rice, who has been an ambassador for the Jaguar brand in Australia since the start of 2010.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding