In het BMW Guggenheim Lab komen internationale experts uit de architectuur, kunst, technologie en het onderwijs samen met inwoners van wereldsteden om oplossingen te bedenken voor grootstedelijke problemen en uitdagingen. De komende maanden worden meer details bekend gemaakt over het programma, de steden en het ontwerp van het Lab.

Het BMW Guggenheim Lab verplaatst zich de komende zes jaar van stad naar stad en brengt ambitieuze denkers over de hele wereld bij elkaar. Het Lab is voor iedereen toegankelijk. Bezoekers kunnen ideeën en oplossingen voor uitdagende en problematische kwesties met elkaar delen. Daarnaast vinden er workshops, openbare discussies, optredens en bijeenkomsten plaats met internationale experts en jong talent van de toekomst. Het moet een bezienswaardigheid zijn voor bewoners en toeristen.

Er komen drie verschillende BMW Guggenheim Labs. Aan het einde van iedere reis van twee jaar wordt een speciale tentoonstelling gehouden in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York.

Curator van het BMW Guggenheim Lab is een Nederlander: David van der Leer (Assistent Curator van Architectuur en Design).

Het thema van het eerst BMW Guggenheim Lab is Confronting Comfort: The City and You. Hoe kunnen steden beter voldoen aan de behoeftes van hun inwoners? Hoe vindt men een balans tussen modern comfort en de dringende behoefte aan verantwoordelijkheid voor het milieu en duurzaamheid?

Frank Peter Arndt, lid van de Raad van Bestuur van BMW Group, ziet het gezamenlijke initiatief als een wereldwijd duurzaam platform.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding