En dat terwijl autobezitters aangeven motorschade te verwachten wanneer er geen of onjuiste olie wordt bijgevuld. Dit blijkt uit een onderzoek van olieverkoper ExxonMobil onder meer dan vijfhonderd Belgische en Nederlandse consumenten. Het onderzoek van ExxonMobil lijkt typisch zo’n pr-middel om motorolie te promoten. Maar er komt wel iets heel opmerkelijks uit. Belgische autobezitters laten het vervangen van de olie over aan de professional en de Nederlander doet het zelf. Slechts één op de tien Belgen vervangt zelf de olie. Van de Nederlanders vervangt maar liefst een op de vijf zelf de olie. Voor de aanschaf van olie is voor 85 procent van de Belgen de garage hiervoor de aangewezen plek. Nederlanders koper hun olie bij de autoshop, benzinestation of supermarkt.

 

Slechts de helft van de autobezitters controleert het oliepeil, en veel te weinig: één keer per half jaar of nog minder vaak. Zorgwekkender is het dat slechts een op de vijf direct actie onderneemt als blijkt dat het oliepeil te laag is. Het bijvullen van motorolie wordt vaak (78 procent) enkel bij de grote of kleine beurt gedaan.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding