Mercedes-Benz komt naast de SL-Klasse nog twee keer voor in de top-10 van hardrijders. Dat meldt Verisk, een dataleverancier uit New Jersey. De Mercedes cabriolet staat dus op een, op plek twee en drie vinden we de Toyota Camry-Solara en de Scion tc terug.

Alle automerken in de top-10 mikken in hun doelgroep vooral op de jonge, onervaren automobilist. Wagens met als doel meerdere personen te vervoeren kregen de minste boetes.

"Het vervoeren van passagiers en jongere automobilisten achter het stuur maken een aanmerkend verschil in hoe men rijdt," aldus een woordvoerder van Versik. "SUV’s en hatchbacks kregen minder boetes dan de traditionele twee- en vierdeurs voertuigen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding