Daar zitten meesterlijke tekeningen en prachtige foto’s tussen. Daf Trucks heeft niet alleen een rijke producthistorie, maar beschikt ook over een zeer gelukkige hand in het vinden van talentvolle illustratoren. Een daarvan was Charles Burki, die in de jaren vijftig, zestig en zeventig zijn stempel op de reclame-uitingen van Daf drukte.

Zijn Daf-vrachtwagens leken altijd net wat meer last te kunnen sjouwen, dan die van de concurrentie; zijn Daf-touringcarbussen beloofden een nog vrolijker vakantie dan een andere busfabriek ooit zou kunnen bieden. Auteur van ‘Koop een Daf’ is Rob Appels, de pr-directeur daar. Hij zocht en vond schitterend illustratiemateriaal, dat een overzicht van afgelopen tachtig jaar geeft van Daf’s innovatieve transportoplossingen. De illustraties geven ook een verklaring waarom de Nederlandse truckproducent uitgroeide tot één van de meest succesvolle truckproducenten van Europa.

De tekst in het boek is in het Nederlands en het Engels afgedrukt. Het boek is verschenen bij Aprilis/Fontaine Uitgevers en telt 214 pagina’s. Verkoopprijs 29,95 euro.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding