Het vermogen van de familie Pon is weliswaar met bijna zes procent afgenomen maar er is altijd nog 1,6 miljard over, goed voor een toptiennotering. Sinds Wijnand Pon zijn broers en zussen uitkocht, is hij de enige aandeelhouder van het Pon-concern. Hij stond vorig jaar nog op de vijfde plaats maar handhaaft zich dus nog in de toptien van de Quote 500. De winst van Pon over het afgelopen boekjaar viel met 98 miljoen  euro 55 procent lager uit dan het jaar ervoor, weet Quote.

En daarmee verlaten we al we meteen de miljardenklasse want we moeten afdalen tot Evert Louwman, die de plek 31 wist vast te houden dankzij een vermogensstijging met 4,6 procent tot 680 miljoen. Eigenaar Rolf Lauret van AutoBinck staat op de plaats 169 met 167 miljoen (+2,5%) en de familie Terberg op plaats 216 met 130 miljoen.

Frits Kroymans bezit, na het debacle met Kroymans Corporation, volgens Quote nog een paar miljoen. Dankzij een ‘geheime deal’ met de banken kan Frits Kroymans blijven wonen op het landgoed Sterrenschans aan De Vecht, behoudt hij zijn tweede woning op Mallorca, zijn zeiljacht en zijn eigen vastgoedportefeuille. Zijn Cessna moest helaas het veld ruimen. Hierna een lijst van in de autowereld actieve rijken die wel in Quote 500 zijn opgenomen.

 

9          Familie Pon                              Pon Holdings               1,6 mld

30        Familie De Pont                     ex-Mercedes-import       746 mln

31        Evert Louwman                       Louwman                     680 mln

39        Harold en Corinne Goddijn      TomTom                      560 mln

88        Karel Bos                                Bosal                           310 mln

159      Pieter Geelen                           TomTom                      180 mln

169      Rolf Lauret                               AutoBinck                   167 mln

216      Familie Terberg                        Terberg                        130 mln

249      Familie Brink                            Brink Industrial 109 mln

306      Job van Vliet                           Bandenhandel              306 mln

309      Familie Baas                            Baas                              85 mln

438      Leo van Beukering                   Europcar / Achilles         60 mln

           

   

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding