Porsche begint binnen het VW-concern zijn piketpaaltjes te slaan. "We zullen in elk segment het meest sportieve aanbod hebben, ook bij de interne concurrentie." Hij wil niets weten van compromissen, ook niet op het gebied van design. Daarmee zet Müller zich opnieuw af tegen de toekomstige zuster Audi want een paar weken geleden zei de Porsche-chef al dat Porsche mogelijk gaat deelnemen aan de Formule 1 terwijl Audi de andere (lagere) race-klassen zou moeten doen. Maar de grote baas op de achtergrond, Ferdinand Piëch, heeft dat verhaal over de Formule 1 al meteen naar het land der fabelen verwezen.

Müller brengt nu iets anders ter sprake. In het blad ‘Tageszeitung’ zegt hij andere mogelijkheden te zien want motorsport zou voor Porsche extreem belangrijk zijn. "Het is erg leuk en we verdienen er geld mee. We zullen proberen het businessmodel op de Cayenne over te dragen en dan kunnen we meedoen aan rally’s zoals de Transsybiria."  Müller sluit ook deelname aan de rally van Dakar niet uit. (KFZ Betrieb)      

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding