Dit moet mogelijk worden via software van het bedrijf Carwings. Het Zweedse Telenor Connexion is gekozen om in Europa het netwerk te beheren. Met de software van Carwings kunnen gebruikers met hun mobiele telefoon of PC het oplaadproces van de auto controleren, zien wat het actuele bereik is of bijvoorbeeld de airconditioning aan of uit te zetten.

Carwings fungeert ook als een sociaal netwerk waarop Leaf eigenaren met elkaar in contact kunnen komen en informatie over hun rijgedrag kunnen uitwisselen. Ook kunnen bestuurders van een Leaf bijdragen aan het informatiesysteem geven door de oplaadpalen waar zij gebruik van maken in het geïntegreerde navigatiesysteem te ‘taggen’ voor anderen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding