Zij laden de wagens simpelweg op een container om ze vervolgens te verschepen. Dat zegt importeur BMW Nederland in reactie op cijfers die Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit bekendmaakte. Daaruit blijkt dat vooral auto’s van dure merken als Audi, BMW en Mercedes populair zijn onder autodieven. De kans dat deze bolides worden ontvreemd, is 2 keer zo groot als het landelijk gemiddelde. Het gaat dan vooral om de types Audi A6 plus A3, de BMW 5-serie en de Mercedes C-klasse. 

Volgens BMW Nederland zijn auto’s van Duitse makelij van oudsher gewild onder de autocriminelen. "Het zijn nu eenmaal mooie wagens". Aan de beveiliging van BMW ligt het in ieder geval niet. "Dit soort duurdere auto’s hebben tegenwoordig altijd een alarm en volgsysteem. De gelegenheidsdief die ruitjes intikt, haakt bij dit soort geavanceerde systemen af". Maar voor de georganiseerde autodieven is dit geen probleem. Zij laden de auto’s met beveiliging en al op de zeecontainer. "Daar is niks tegen te beginnen als fabrikant".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding