Dat blijkt uit de nieuwe editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek. Volgens het rapport heeft 82 procent van de respondenten geen problemen met het Nieuwe Werken, een nieuwe visie over een optimale en flexibele manier van werken. Slechts negen procent heeft toch liever een vaste werkplek en vaste werktijden. 
Drie op de tien automobilisten geeft aan in staat te zijn flexibel om te gaan met werktijden en zo de spits te vermijden. Respondenten jonger dan 55 jaar kunnen hier beter mee omgaan dan mensen van 55 jaar of ouder. Ook vrouwen hebben hier meer moeite mee in vergelijking met mannen. Een kwart van de automobilisten heeft de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. Net als bij het flexibel werken geldt hier dat respondenten onder de 55 jaar en vrouwen hier minder de kans toe hebben.
Automobilisten vinden vooral minder reistijd en efficiency plezierig aan thuiswerken. Het krijgen van een vergoeding speelt niet mee bij de beslissing. Wat automobilisten het meest dwars zit bij het werken vanuit huis is het gemis van contact met collega’s en de scheidslijn tussen werk en privé.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding