De MX-5 Race in februari 2010 op het circuit van Adria bij Venetië krijgt een vervolg: in de vorm van een race op een bevroren meer in de buurt van Åre, 600 kilometer ten noorden van Stockholm. Ook dit keer zullen landenteams, bestaand uit met name journalisten, tegen elkaar strijden om de hoogste eer.

Het evenement vindt plaats van 21 tot en met 24 februari aanstaande met totaal 20 MX-5’n, die speciaal voor de race zijn voorzien van banden met spikes. Op het 5 kilometer lange circuit nemen 26 landen het tegen elkaar op. Een aantal kleinere landen deelt een auto, Nederland heeft een eigen auto met een volledig team van zes coureurs: Allard Kalff (RTL Autowereld), Wouter Karssen (Autoblog.nl), Hans Winter (Autowereld.com), Tim Roks (HSPublicity), Sander Kersten (FHM/Esquire) en Rutger Middendorp (Bright).

Het programma omvat twee vrije trainingen op dinsdag 22 februari, om vertrouwd te raken met de gladde ijsvloer, gevolgd door een half uur durende kwalificatie voor de startopstelling. De race is woensdag 23 februari in twee delen van twee uur, met uiteindelijk één uitslag na vier uur racen. Titelverdediger is België, dat de race in Adria in februari 2010 won.

Vanaf maandag 21 februari tot en met woensdag 23 februari zullen de belevenissen van het Nederlandse team te volgen zijn via Twitter (www.twitter.com/mazdanl) en FlickR (www.flickr.com/photos/mazdanl).