Met LTE (Long Term Evolution) is de breedband internetverbinding drie keer sneller dan met conventionele 3G of DSL aansluiting. De introductie van een volledig functioneel prototype van de A8 met LTE technologie volgt op de aankondiging die Audi topman Rupert Stadler eind vorig jaar tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas deed. Hij zei toen te verwachten dat LTE technologie begin 2011 zijn opwachting zou maken in de modellen van het merk.

De Audi A8 met LTE technologie is ontwikkeld met partner Alcatel-Lucent. LTE wordt beschouwd als de opvolger van de 3G overdrachtstechnologie waarin ook de UMTS mobiele communicatiestandaard is geïntegreerd. LTE biedt een zeer snelle dataoverdracht (tot wel 100 Mbit per seconde). Een snelle 3G-verbinding zet daar circa 14,4 Mbit per seconde tegenover. LTE zorgt ten opzichte van 3G voor een snellere toegang tot het Internet. Bovendien maakt het de overdracht van grote hoeveelheden data mogelijk. In het Audi A8 prototype wordt dit gedemonstreerd door middel van HD video’s die naar de auto werden gestuurd.