Hoofdprijs: een lang weekend rijden met de Nissan Leaf nog voordat de auto officieel te koop is. De competitie vraagt meer dan alleen het insturen van een mooi of grappig plaatje: deelnemers moeten zelf een originele afscheidskaart maken met hun huidige auto als onderwerp. Wie zegt op ludieke wijze zijn of haar ‘oude’ vierwieler gedag? De inzending die op 16 maart de meeste stemmen heeft, pakt de hoofdprijs.
Nissan startte de Leaf fotocompetitie kort na de onthulling van de elektrische gezinswagen in het Science Center Nemo. In dit Amsterdamse museum is de auto het middelpunt van een nieuwe expositie over elektrisch rijden in Nederland. Binnenkort rijden de eerste Nissans Leaf door de straten van de hoofdstad. In totaal 100 exemplaren zijn voor Amsterdam gereserveerd, als onderdeel van een pilotproject van Nissan en de gemeente Amsterdam. In juni start de levering van de auto. De winnaar van de fotowedstrijd op Facebook hoeft zo lang niet te wachten: al in maart kan hij of zij de sleutels van de Leaf ophalen om een lang weekend met de auto te rijden. Mits u niet vergeet om tussendoor op te laden natuurlijk. Via bovengenoemde tentoonstelling ‘Iedereen Elektrisch’ in het Science Center Nemo aan de Oosterblokskade kunt u kennismaken met de wereld van elektrisch vervoer. Naast technologische innovaties wordt u een blik gegund op een duurzame toekomst met elektrische auto’s , smart grids en een eigen duurzame energieopwekking. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband tussen Nemo en het programmabureau luchtkwaliteit van de gemeente Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Doen. De tentoonstelling zal een jaar lang in Nemo staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding