BMW brengt rijdend kunstboek uit (filmpje)

BMW heeft een speciaal boek uitgebracht ter ere van haar 40-jarige steun aan de kunst.

Dat lijkt niet heel bijzonder, als er niet een speciaal detail in het boek verwerkt was: hij kan namelijk rondrijden met behulp van een afstandsbediening. Het kunstboek heeft vier verborgen wieltjes die de unieke functie mogelijk maken. Het idee komt van Grammy-winnaar Stefan Sagmeister, een graphic designer die onder andere albumcovers ontwierp voor de Rolling Stones en Talking Heads. 

Sagmeister ontwierp tevens speciale omslagen voor het BMW kunstboek. Wanneer alle 1488 kopieën in genummerde volgorde gelegd worden, is een abstracte voorstelling van BMW’s hoofdkantoor in München zichtbaar. 

BMW bestuurslid Frank-Peter Arndt zal het boek, dat overigens niet te koop is, vandaag op een persconferentie in Berlijn presenteren. Bekijk hieronder een filmpje om het rijdende boek in actie te zien, met commentaar van Sagmeister zelf.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW brengt rijdend kunstboek uit (filmpje) - Automobielmanagement.nl

BMW brengt rijdend kunstboek uit (filmpje)

BMW heeft een speciaal boek uitgebracht ter ere van haar 40-jarige steun aan de kunst.

Dat lijkt niet heel bijzonder, als er niet een speciaal detail in het boek verwerkt was: hij kan namelijk rondrijden met behulp van een afstandsbediening. Het kunstboek heeft vier verborgen wieltjes die de unieke functie mogelijk maken. Het idee komt van Grammy-winnaar Stefan Sagmeister, een graphic designer die onder andere albumcovers ontwierp voor de Rolling Stones en Talking Heads. 

Sagmeister ontwierp tevens speciale omslagen voor het BMW kunstboek. Wanneer alle 1488 kopieën in genummerde volgorde gelegd worden, is een abstracte voorstelling van BMW’s hoofdkantoor in München zichtbaar. 

BMW bestuurslid Frank-Peter Arndt zal het boek, dat overigens niet te koop is, vandaag op een persconferentie in Berlijn presenteren. Bekijk hieronder een filmpje om het rijdende boek in actie te zien, met commentaar van Sagmeister zelf.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding