Dat concludeert de Vereniging Auto Van De Zaak. Automobilisten geven in 65% van de gevallen aan dat zij de volgende keer liever niet voor een kleinere auto kiezen. Volgens de verkoopcijfers wordt door zakelijke rijders in steeds kleinere auto’s gereden. Een enquête onder 1.000 leden toont aan dat slechts 18% een kleinere auto wil kiezen. 65% wil geen kleinere auto en 16% is er nog niet uit.

Voor de ‘downsizing’ van zakelijke auto’s komen twee redenen naar voren. Auto’s met een lage bijtelling zijn vaak kleiner. Als tweede reden geeft de automobilist aan dat ‘autoregelingen’ van de werkgever zijn aangescherpt. In die autoregeling wordt onder andere geregeld tot welk bedrag er een auto uitgekozen mag worden. Dit bedrag is de laatste jaren verlaagd of niet geïndexeerd. De automobilist wordt hierdoor gedwongen een kleinere auto te kiezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding