De eerste editie vindt plaats op zondag 28 augustus en wordt een jaarlijks terugkerend evenement. De opbrengst gaat dit keer naar de Doe een Wens Stichting Nederland. De Gijs van Lennep Legend is een initiatief van autosportlegende Gijs van Lennep en de organisatie van de Culinairie Bilthoven. De rally wordt uitgezet door professionals, onder wie Jan Berkhof, bekend van de SLS-rally (Scheveningen-Luik-Scheveningen) de Pro Charity Classic Trophy. Er kunnen circa 100 auto’s aan dit unieke evenement deelnemen, maar de organisatie streeft wel naar een gevarieerd en exclusief deelnemersveld en zal daarop selecteren. 

Gijs van Lennep is een begrip in de Nederlandse autosport. Hij racete onder meer in de Formule 1, in de Targa Florio en in de 24 uur van Le Mans, die hij zelfs 2 keer op zijn naam schreef. Niet voor niets werd Gijs in 1999 uitgeroepen tot Beste Nederlandse autocoureur van de Eeuw. Vanwege zijn grote verdiensten voor de vaderlandse autosport werd hij gevraagd om mee te werken aan het opzetten van een professionele rally en daar zijn naam aan te verbinden. Aan dat verzoek voldeed Van Lennep graag, mede omdat de opbrengst naar een goed doel gaat. 

De Gijs van Lennep Legend begint op het gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven en eindigt in de loop van de middag op het terrein van de Culinarie. Voor wie niet wil of kan deelnemen aan de rally, maar toch de route wil rijden, is er een toerrit. Aanmelden kan voor beide op de website van de Culinairie. De opbrengst van de rally (deelname aan zowel de rally als de toerrit kost 395 euro) gaat in 2011 naar de Doe een Wens Stichting. Deze stichting maakt zich sterk voor het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De Culinairie is hét jaarlijks terugkerende culinaire evenement van Midden-Nederland, dat wordt georganiseerd door de Kiwanis Club Bilthoven. Dit ‘smaakfestival’ wordt gehouden in de bossen tussen Bilthoven en Lage Vuursche, waar veel toprestaurants uit Nederland zich presenteren en waar uitgebreid geproefd kan worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding