Voor het antwoord op deze en andere vragen over elektrisch rijden gaat het Radio 1 Journaal van 4 tot 9 april een week lang met een volledig elektrische auto op pad. Chauffeur annex verslaggever Louis Dekker maakt tijdens de tocht 11 stops, namelijk in de 11 ochtend en avonduitzendingen van het NOS Radio 1 Journaal van de komende week. 
Onder de naam ’11 stopcontactentocht’ test het NOS Radio 1 Journaal dus of een volledig elektrische auto een tocht door Nederland wel aankan. Want zijn er eigenlijk wel genoeg oplaadpunten? Is de wegenwacht er klaar voor? Kan je er mee racen?  En hoeveel kilometer kun je er mee rijden? Is Amsterdam Leeuwarden zonder ‘tankbeurt’ haalbaar? De antwoorden op deze vragen zijn van maandag tot en met vrijdag in de vijf ochtend en vijf avonduitzendingen van het NOS Radio 1 Journaal te horen. Tijdens de 11e en laatste stop, op zaterdagochtend 9 april, stapt presentator Bert van Slooten zelf ‘live’ in de elektrische auto en maakt van daaruit de balans op van een weekje ‘elektrisch Nederland’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding