De remake met de naam ‘Benz’ kwam er op initiatief van het toongevende Britse high-end stylemagazine BLAG. De song en de bijbehorende video, waarin een Mercedes-Benz 280 SE Cabriolet uit 1971 de hoofdrol speelt, zijn vanaf nu te downloaden via iTunes.
‘Benz’ is geïnspireerd op de legendarische Mercedes-Benz song van Janis Joplin uit 1970 die zij opnam vlak voor haar dood. Vooral de frase ‘Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes-Benz’ is een klassieker die bij elke muziekliefhebber tussen de oren zit. De nieuwe versie ‘Benz’ is een upbeat nummer waarin de klassieke Mississippi roots echter duidelijk naar voren komen. ‘Benz’ is opgenomen in de Record Plant studio’s in Los Angeles.
David Banner (die samenwerkte met Snoop Dogg, Kanye West en Maroon 5), singer/songwriter Estelle en soulzanger Daley, maakten de remake in Los Angeles, net als het origineel van Joplin ruim 40 jaar geleden. Deze week wordt het nummer live opgevoerd op de autotentoonstelling van Sjanghai Auto Show. Bekijk de videoclip hieronder.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding