Dat ontdekten onderzoekers in Londen. Van de bestuurders eet 42% regelmatig achter het stuur, hierdoor lopen ze onbewust heel wat risico’s op het krijgen van gezondheidsproblemen. 

Een derde van de bestuurders maakt de binnenkant van zijn auto een keer per jaar schoon, 10% doet dit nooit. Volgens wetenschappers is de kofferbak het vuilste onderdeel, er krioelen op elke vierkante centimeter ongeveer 1.000 bacteriën. De bacillus cereus, een bacterie die voedselvergiftiging kan veroorzaken en onder meer in rijst, pasta en aardappelen zit, kwam het vaakst voor. 

Professor Ron Cutler: "De meeste bacteriën veroorzaken geen gezondheidsproblemen, maar in sommige auto’s vonden we verschillende potentieel gevaarlijke bacteriesoorten. De meeste mensen maken hun huis schoon, maar verwaarlozen daarentegen hun auto. Sommige van hen lijken wel in een vuilnisbak rond te rijden. Het is de perfecte broedplaats voor bacteriën, zeker wanneer je in je auto eet en er dingen in laat rondslingeren".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding