Wiedeking (58) zegt in het magazine ‘Stern’ dat hij met zichzelf in het reine is. "Overigens is het sowieso niet mijn plan geweest tot mijn 65e door te werken in een afhankelijke managementfunctie." De uitgesproken ex-manager zou nu investeren in meerdere firma’s, bijvoorbeeld in een steigerbouwbedrijf, een schoenfabrikant, twee pr-bedrijven en meerdere online reisbureaus. Wiedeking heeft wel een paar centen, hij is jaren een zeer goedbetaalde manager geweest en voor zijn terugtreden bij Porsche bijvoorbeeld kreeg hij ook nog een bedrag van vijftig miljoen euro mee. Dat geld zou hij voornamelijk gebruiken voor sociale doeleinden, verklaarde hij eerder.

Bovendien toont Wiedeking belangstelling voor de literatuur. Een van zijn stichtingen kocht voor 260 duizend euro 28 brieven van Franz Kafka. De brieven worden beschikbaar gesteld aan het Duitse literatuurarchief Marbach.

Wiedeking moest bij Porsche het veld ruimen na zijn mislukte overnamepoging van het veel grotere Volkswagen. Dat bracht Porsche zwaar in de schulden. Volkswagen heeft later de zaak omgekeerd en wil nu Porsche toevoegen aan het VW-concern als tiende merk. De juridische nasleep van het debacle is overigens nog niet voorbij. Zowel Wiedeking als Porsche hebben nog steeds te maken met juridische beslommeringen. Op het moment loopt een onderzoek van de officier van justitie van Stuttgart tegen Wiedeking. Hem wordt kwade trouw verweten. (bron: Stern, dpa)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding