In 30% van deze gevallen is zelfs sprake van fysiek geweld, waarbij de chauffeur soms zelfs gewond raakt. Dit blijkt uit onderzoek van Transport en Logistiek Nederland (TLN). De organisatie wil met andere beroepsorganisaties in gesprek om te kijken hoe zij omgaan met agressie binnen hun sector en wil daarnaast samen met gemeenten en opdrachtgevers kijken hoe stedelijke distributie beter kan worden ingericht. 
Een groot aantal laad- en losplekken in binnensteden zijn niet goed bereikbaar en bieden weinig ruimte om veilig en zonder hinder voor overig verkeer te laden en lossen. Dit leidt vaak tot irritatie, soms uitmondend in agressie en geweld. 
Chauffeurs worden bespuugd, hun vrachtauto wordt van de weg af gereden of nog erger, bedreigd met een mes of een vuurwapen. Volgens 65% van alle chauffeurs neemt de agressie alleen maar verder toe.  TLN zal voorlichting gaan geven aan bedrijven over de maatregelen die ze zelf kunnen nemen bij agressie tegen hun medewerkers. Ook wil de organisatie bekijken of het mogelijk is meer ruimte te creëeren bij het laden en lossen in binnensteden, om zo irritatie te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding