Het luxeboek van de 61-jarige boekenverkoper Christ van den Acker uit Eersel weegt 37 kilo, telt 1.500 30-karaatsdiamantjes en bevat handtekeningen van Ferrari-coureurs. Het lag 6 weken te koop en komt uit de VS.

Van de luxe editie mag slechts één exemplaar per land worden verkocht. De koper kwam – onverwacht – uit België. Van den Acker had verwacht dat rijke sjeiks uit Abu Dhabi zo’n duur boek zouden kopen. "Ik dacht dat het boek niets is voor nuchtere Nederlanders. Aan Belgen had ik echter niet gedacht."

De 61-jarige boekenverkoper uit Eersel is hoe dan ook blij met de koop. "Het is een mooie afronding van mijn loopbaan." Doordat de koper een Belg is, is een exemplaar voor Nederland voorlopig beschikbaar.

Boekhandel De Boekenlegger kreeg enkele weken geleden een inkijkexemplaar van 37 kilo vol met foto’s van Ferrari. Het boek is afkomstig uit Amerika. De goedkoopste editie kost enkele duizenden euro’s. En Christ van den Acker heeft al drie exemplaren verkocht van de editie van 2350 euro en acht van de editie van 4375 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding