Dit jaar vond het evenement in Wenen plaats alwaar de Canadese broers Dean en Dan Caten, die beter bekend zijn onder hun artiestennaam DSQUARED², de ‘Red Mudder’ creëerden. Die is gebaseerd op de Mini Cooper S hatchback. Caten maakt onderdeel uit van kledingmerk Diesel. Vooral de mannencollectie van de broers is ongekend populair onder beroemdheden.
De Red Mudder kan worden beschouwd als een avontuurlijke, extra stoer ogende variant van de Mini die beschikt over een vergrootte grondspeling en speciale terreinbanden. Een zwart met rode kleurstelling geeft de Red Mudder een agressieve uitstraling. De broers leefden zich ook uit op het interieur, dat zij voorzagen van een kompas, aluminium decoratiemateriaal, speciale vloermatten (met aluminium versteviging), en hun DSQUARED logo op de hoofdsteunen en deurpanelen.
Volgens Mini is er in de afgelopen 11 jaar al een half miljoen euro opgehaald middels de veilig van speciale Life Ball modellen voor ‘Aids Life’. Daarmee is het evenement de grootste fondsenwerver voor de bestrijding van HIV en Aids. Eerder verleenden al wereldberoemde ontwerpers als Versace, Diesel, Kenneth Cole en Calvin Klein hun medewerking door een speciale versie van een Mini model te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding