Dat blijkt uit onderzoek van online autoverzekeraar Allsecur.nl. Slechts de helft van de automobilisten laat de auto vóór de vakantie controleren bij de garage. De organisatie deed in samenwerking met Kwik-Fit onderzoek naar de voorbereiding van Nederlandse automobilisten op de vakantie en de autorit naar de uiteindelijke bestemming. Naar aanleiding van de resultaten lanceert de online autoverzekeraar de Allsecur Zomercheck, waarbij klanten kosteloos hun auto bij Kwik-Fit kunnen laten controleren op toen belangrijke punten. Het betreft onder meer remmen, banden, schokdempers en de airco.
Verder blijkt uit het onderzoek dat Frankrijk onder automobilisten nog steeds de meest populaire vakantiebestemming is. Eén op de vijf Nederlanders rijdt langer dan vier uur voordat er gestopt wordt, terwijl twee uur het advies is. De kans op ongelukken wordt hiermee aanzienlijk verhoogd. Twee op de tien automobilisten krijgt uiteindelijk pech op weg naar de vakantiebestemming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding