Expositie kunstwerken Ronald Hulleman bij The Gallery

Tot en met zondag 4 september 2011 is er bij The Gallery Brummen een expositie van kunstwerken van Ronald Hulleman.

Ronald Hulleman (1961) tekent al zijn hele leven. Na het afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem heeft hij enige tijd gewerkt als ontwerper in de auto-industrie. De vijftien jaar daarna werkte hij in z’n eigen ontwerpbureau waar van alles ontworpen werd, behalve  auto’s. In 2008 begon Ronald met het tekenen en schilderen van klassieke automobielen. De werken zijn vervaardigd met verschillende technieken waaronder markers, kleurpotlood, krijt en airbrush. Elke auto heeft een separaat vervaardigde achtergrond gemaakt met (meestal) ecoline, olie en water. Soms worden er extra’s aan toegevoegd om een bepaald effect te creëren zoals zout of zelfs nootmuskaat.

Beide werken, de auto en de achtergrond, worden gescand in een hoge resolutie en digitaal met elkaar verbonden, de kleuren en structuren van de achtergrond moeten dan terugkomen in de reflecties in de auto. Het resultaat is een uniek genummerd werk wat in gelimiteerde oplage wordt gereproduceerd met de giclée techniek. Omdat het uiteindelijke doek digitaal vervaardigd wordt zijn in principe alle maten mogelijk en zijn de werken prijstechnisch ook aantrekkelijk voor een groter publiek.

Hulleman’s voorkeur gaat uit naar auto’s uit de periode van 1950 tot 1980 maar recent kwam, in opdracht, ook een Mercedes C11 groep C auto voorbij. In The Gallery in Brummen zijn diverse werken te zien waaronder een detail van een Maserati grille, een dashboard van een Porsche, een Talbot Lago T26, een Alfa Romeo 6C 2500 en een Triumph Spitfire. De werken komen in deze omgeving van vele klassieke auto’s goed tot hun recht.

Ronald Hulleman werkt eventueel ook in opdracht (info@ronaldhulleman.com)

 

The Gallery Brummen is gevestigd aan de Arnhemsestraat 47 te Brummen

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Expositie kunstwerken Ronald Hulleman bij The Gallery - Automobielmanagement.nl

Expositie kunstwerken Ronald Hulleman bij The Gallery

Tot en met zondag 4 september 2011 is er bij The Gallery Brummen een expositie van kunstwerken van Ronald Hulleman.

Ronald Hulleman (1961) tekent al zijn hele leven. Na het afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem heeft hij enige tijd gewerkt als ontwerper in de auto-industrie. De vijftien jaar daarna werkte hij in z’n eigen ontwerpbureau waar van alles ontworpen werd, behalve  auto’s. In 2008 begon Ronald met het tekenen en schilderen van klassieke automobielen. De werken zijn vervaardigd met verschillende technieken waaronder markers, kleurpotlood, krijt en airbrush. Elke auto heeft een separaat vervaardigde achtergrond gemaakt met (meestal) ecoline, olie en water. Soms worden er extra’s aan toegevoegd om een bepaald effect te creëren zoals zout of zelfs nootmuskaat.

Beide werken, de auto en de achtergrond, worden gescand in een hoge resolutie en digitaal met elkaar verbonden, de kleuren en structuren van de achtergrond moeten dan terugkomen in de reflecties in de auto. Het resultaat is een uniek genummerd werk wat in gelimiteerde oplage wordt gereproduceerd met de giclée techniek. Omdat het uiteindelijke doek digitaal vervaardigd wordt zijn in principe alle maten mogelijk en zijn de werken prijstechnisch ook aantrekkelijk voor een groter publiek.

Hulleman’s voorkeur gaat uit naar auto’s uit de periode van 1950 tot 1980 maar recent kwam, in opdracht, ook een Mercedes C11 groep C auto voorbij. In The Gallery in Brummen zijn diverse werken te zien waaronder een detail van een Maserati grille, een dashboard van een Porsche, een Talbot Lago T26, een Alfa Romeo 6C 2500 en een Triumph Spitfire. De werken komen in deze omgeving van vele klassieke auto’s goed tot hun recht.

Ronald Hulleman werkt eventueel ook in opdracht (info@ronaldhulleman.com)

 

The Gallery Brummen is gevestigd aan de Arnhemsestraat 47 te Brummen

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding