De 29-jarige voetballer reed 180 kilometer per uur op het stuk tussen Den Haag en Rotterdam, waar de maximumsnelheid 100 is. Rond kwart over twee ’s nachts werd de voetballer in zijn zwarte Bentley Continental GT in de buurt van Delft aangehouden.

Dankzij een justitiële fout mag Boulahrouz wel zijn rijbewijs houden, aldus het AD. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie dacht de betrokken officier van justitie dat er slechts 62 kilometer per uur te hard werd gereden. Vermoedelijk leefde het misverstand dat de maximumsnelheid op het stuk 120 kilometer per uur was. Met een bekeuring van 540 euro komt de voetballer ervan af. Omdat Boulahrouz, die eerder voor RKC, HSV, Chelsea en Sevilla speelde en nu voor VfB Stuttgart en dus in Duitsland woont, moest hij direct betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding