Balkenende reed jarenlang in een oersaaie BMW 760Li, in verlengde dubbeldure gepantserde versie – net als zijn voorganger Wim Kok. Die verruilde hij op het laatst, in februari 2010, voor een even bloedeloze Mercedes S600 van zo’n 225.000 euro.

Zie: http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/auto-politiek/nid8150-balkenende-verruilt-bmw-voor-mercedes-s-600.html

Maar nu, na zijn politieke carrière, kiest hij voor spannender blik: de Porsche Panamera. Geen ordinaire benzineslurper, maar de ecoversie, de S Hybrid.

Van Balkenende was bekend dat hij liever de AutoRAI bezocht dan de G20 of zoveelste Brussel-beraad. Op zijn officiële profielpagina op http://www.parlement.com/9291000/biof/02207 staat bij hobby’s naast ‘beeldende kunst’ ook ‘snelle auto’s’. De ex-premier deed in mei nog mee aan de Mille Miglia, samen met coureur Gijs van Lennep.

Balkenende is nu hoogleraar en partner bij Ernst & Young.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding