Om dit gevoel van vrijheid weer te beleven, legde een konvooi oude Volkswagen Campers opnieuw deze route af.  De Campers legden in totaal een afstand van zeshonderd kilometer af. De kampeerauto’s van de meest uiteenlopende bouwjaren werden feestelijk opgewacht bij het Byblos Art Hotel Villa Amista in Verona. In de stijlvolle ambiance van het in Venetiaanse stijl gebouwde hotel werd de jubileumstoet verwelkomd door tal van prominenten.  De Volkswagen Camper maakte zijn debuut in 1951. "Iedereen die nu in een Volkswagen California onderweg is, geniet van de luxe van een volwaardige keuken, climate control, een groot hefdak en een navigatiesysteem", zegt Michael Grosche van Volkswagen Campers. "Toen de T1 met kampeerinrichting van Westfalia begin jaren vijftig werd geïntroduceerd, ging het er minder luxe aan toe. Toch ontstond toen het idee een waar ‘huis op wielen’ te realiseren." Vanaf zijn geboortejaar evolueerde de Volkswagen Camper van een kampeerauto met een eenvoudige, maar praktische kastinrichting tot de huidige Volkswagen California. Vandaag de dag – zestig jaar na zijn introductie – is de Volkswagen California populairder dan ooit. Jaarlijks vinden gemiddeld vierduizend exemplaren een nieuwe eigenaar. De verwachting is dat de verkoop dit jaar een record van zesduizend stuks bereikt.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding